Dronning tager toget hjem fra juleferie
Dronning Elizabeth tog toget fra Kings Lynn i Norfolk til Kings Cross station i det centrale London. Foto: Danny Lawson/AP
Den engelske dronning Elizabeth blev hverken fløjet eller kørt hjem i bil fra sin juleferie - hun tog toget.

For de fleste er juleferien for længst ovre.

De fleste er tilbage i vante omgivelser og er måske allerede ved at trænge til en ferie fra arbejdet igen. Men den engelske dronning har strukket feriedagene helt til nu. Først mandag den 8. februar vendte hun tilbage til pligterne som dronning. Og det var ikke på en hvilken som helst måde.

Dronning Elizabeth blev nemlig hverken kørt af en privatchauffør eller fløjet med privatfly - hun tog derimod toget hjem. Det skriver The Telegraph.

Klokken lidt i 11 om formiddagen stod hun på toget på stationen Kings Lynn, som ligger tæt på godset Sandringham i Norfolk i det østlige England. Her har dronningen holdt sin forlængede juleferie, men mandag var det altså tid til at tage hjem igen. Klokken 10.54 kørte toget af sted, og dronningen sad blandt de øvrige passagerer på første klasse.

Men før toget kørte, nåede stationslederen Graeme Pratt lige at veksle et par ord med den snart 90-årige dronning.

- Jeg spurgte hende, om hun havde nydt sit besøg i Norfolk, og det sagde hun, at hun havde, fortalte han til The Telegraph.

Turen til Kings Cross station, hvor dronningen stod af, tog i alt en time og fyrre minutter. Billetprisen for turen var ifølge avisen omkring 530 kroner.

/ritzau/FOKUS