Dronning Margrethe afslører: Så tætte er Frederik og Victoria

De nordiske tronarvinger er tætte på hinanden, fordi aldersforskellen er lille, siger dronning Margrethe i et interview.
Her er (fra venstre) Norges kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling og Danmarks Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik samlet foran Fredensborg Slot i forbindelse med dronning Margrthes 70 års fødselsdag i 2010.
Her er (fra venstre) Norges kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon, Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling og Danmarks Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik samlet foran Fredensborg Slot i forbindelse med dronning Margrthes 70 års fødselsdag i 2010. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv

I et interview med magasinet Norden Nu glæder dronning Margrethe sig over, at hendes børn har et tæt forhold til de andre nordiske kongehuses tronarvinger.

For dronningen er det en vigtig del af de fælles værdier, at der bygges bro, så kongehuset oplever at høre hjemme i Norden. Og det oplever den danske kongefamilie, så båndene er tættere til de nordiske kongehuse end til de andre i de europæiske lande, siger hun.

- Især fordi det er forståeligt, hvad der bliver skrevet, men også sagt. Mine egne slægtsforhold er en bro i sig selv. De nordiske kongefamilier hører sammen. Vi står hinanden rigtig nær. Det samme gælder for børnene, siger dronning Margrethe til Norden Nu.

- Kronprinsen er meget, meget gode venner med kronprinsesse Victoria og prins Daniel. Det samme gælder for hans forhold til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. De ses meget, både hos hinanden og ude i verden, siger dronning Margrethe, og forklarer at de nordiske kongehuses børn er tættere på hinanden end dronningen var på sine fætre, fordi de tre tronarvinger er tættere rent aldersmæssigt.

Dronningen forklarer, at den norske kong Harald var voksen, da hun var 15 år og på ingen måde voksen. Det samme gjaldt svenske kong Carl Gustav, som er seks år yngre end dronning Margrethe. Men med årene er aldersforskellen udvisket og alle er kommet tættere på hinanden.

Kronprinsesse Mette-Marit: Født 19. august 1973.

Kronprins Haakon: Født 20. juli 1973.

Kronprinsesse Victoria: Født 14. juli 1977.

Daniel Westling: Født 15. september 1973.

Kronprinsesse Mary: Født 5. februar 1972.

Kronprins Frederik: Født 26. maj 1968.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.