Dræbt 13-årig var ven med knivstikker

De to drenge, der i går var involveret i et fatalt knivslagsmål, var gamle venner. De gik på samme døgnbehandlingssted.
Før i tiden var de to 13-årige drenge fra Sønderborg venner. I går dræbte den ene den anden med kniv.
Før i tiden var de to 13-årige drenge fra Sønderborg venner. I går dræbte den ene den anden med kniv. Foto: Colourbox

Den 13-årige dreng, der i går blev dræbt med kniv, var engang venner med sin jævnaldrende banemand.

De to drenge gik på den samme behandlingsinstitution, nemlig Alssund Børne- og Ungdomscenter i Sønderborg. Det oplyser Sønderborg Kommune.

"Den ene har boet på døgntilbuddet siden den 1. juli. Den anden har gået i skolen. Men de har kendt hinanden," siger Marianne Korsgaard Helms, Børn & Familiechef i Sønderborg Kommune, til Newspaq.

Det var offeret boede fast på døgninstitutionen, mens drengen med kniven boede hos sin mor og kun kom på behandlingsstedets skole i dagtimerne.

Marianne Korsgaard Helms forklarer, at de to har været gode venner, og at institutionen ikke havde set nogen form for optrapning af en konflikt mellem drengene.

"Det er jo dybt, dybt tragisk, at to drenge kommer op op at toppes over en pige og endnu mere tragisk, at den ene så har en kniv.

Kommunen er klar over, at de nu må tage ansvaret for den 13-årige, der dræbte sin tidligere ven.

"Lige nu er han anbragt på en sikret institution, og så skal han udredes, sådan at vi kan tage stilling til, hvad det videre socialpædagogiske forløb er," forklarer Marianne Korsgaard Helms.

Det videre forløb for drengen skal klarlægges sammen med politiet, men der bliver ikke tale om, at den 13-årige får en decideret straf, da han er mindreårig.

De to 13-årige drenge mødtes i går foran døgninstitutionen for at få en løsning på et jalousi-drama. Det omhandlede en pige, som de begge havde været kærester med.

Politiet leder stadig efter mordvåbnet med hunde. Derudover er de i gang med at afhøre pigen og drengenes venner, der var mødt op til konfrontationen mellem de to drenge - og dermed blev vidner til drabet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.