DR-vært raser over podcast: Mord er ikke underholdning

Arbejdsliv
Sandie Westh kritiserer podcasten Mørkeland (Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Ritzau)

Hver uge kan man i podcasten høre to kvinder fortælle om gamle mordgåder. Det får nu kritik for at være moralsk forkasteligt

I halvandet år har den populære podcast Mørkeland fået flere og flere lyttere. Men en lytter kunne ikke lide, hvad hun hørte: 

- At de her to piger (værterne Camilla og Kristine, red.) for det første står og fniser over et mord og gennemgår det som en kaffeslabberas-snak, synes jeg er er så moralsk forkasteligt, og jeg kan slet ikke forstå, hvor de har fået den her idé fra. Jeg bander, for jeg er virkelig rasende. Hvordan fanden har de nogensinde kunnet bilde sig selv ind, at det her er acceptabelt, siger Sandie Westh i  Radio24syv programmet 'Et skud' ifølge B.T.

Hun er radiovært på P7, men udtaler sig som pårørende til sin søster, der blev dræbt for 12 år siden.

Camilla Bjerregaard Aurvig og Kristine Sofie Buchbee gennemgår hver uge mordsager begået i Danmark og udlandet. De har ikke ønsket at besvare kritikken hverken hos Radio24syv eller B.T. 

De skriver dog en sms til avisen: 

"Vi tager på os, at vi ikke har været gode nok til at forklare, hvad de journalistiske og etiske overvejelser bag vores podcast er, og derfor har vi besluttet at samle vores respons i et særafsnit til vores lyttere, som vi forventer at udgive i næste uge".

Også tidligere kriminalreporter Marie Louise Toksvig kritiserer programet og kalder det respektløs at hygge sig over tidligere mord. 

 

 

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand