Skole til forældre: Du skal hente dit barn nu
Bieringhus Efterskole havde sidste år et overskud på 1,5 millioner kroner, nu har de et underskud på 1,6 millioner kroner (arkivfoto). (Foto: Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)
Efterskole gik på et år fra overskud til underskud. Nu må skolen lukker.

Bieringhus Efterskole fik sidste år ny forstander, der fra start havde trukket spenderbukserne godt op.

Skolen havde på det tidspunkt et overskud på 1,5 millioner kroner, nu har de et underskud på 1,6 millioner kroner. Underskuddet skyldes måske nye ansættelser, forbedringer og en dyr studietur: 

- Alle os elever og lærere har lige været på studietur til London, som gik 20.000 kroner over budget. Selvom planen var at lave madpakker hver dag for at spare så meget som muligt, tog vores forstander os på restaurant. Den første dag bemærkede en af lærerne allerede, at vi var gået 8.000 kroner over budgettet, fortæller Lars Ejgaard Bissenbacker, der indtil i mandags var elev på skolen til B.T.

Tidligere elevrådsformand Julia Birk undrer sig også over pengeforbruget: 

- Forstanderen har brugt rigtig mange penge på at købe helt nye møbler til lærernes kontor. Eleverne har også fået noget nyt som eksempelvis nymalede gange og nye møbler i dagligstuen, som vi havde bedt om. Men det havde ikke været nødvendigt, når vi ikke kan færdiggøre vores skoleår. På vores studietur til London, blev der også brugt mange penge på cafebesøg, fortæller hun til Avisen.dk

 

I mandags fik alle forældrene ifølge B.T. denne besked over telefonen: 

- Skolen lukker af økonomiske årsager. Du skal hente dit barn. Nu.

Siden har forældrene undret sig: 

- Hvorfor er vi forældre ikke blevet informeret i god tid? Hvorfor har vi ikke fået en chance for at gøre noget? spørger Jannie Langeland, hvis søn gik i 10. klasse på skolen.

Formanden for skolebestyrelsen fortæller på vegne af forstanderen til B.T. at skolen har haft store udgifter i forbindelse med udskiftningen af forstander med både godtgørelse, advokatregninger og løn. Skolen har desuden prøvet at løfte niveauet for undervisningen ved nye ansættelser.  Det lykkedes ikke. Næste år er der kun mellem 13 og 20 tilmeldinger, mens skolen har haft behov for omkring 60 nye elever.

via Listen To News