Dømt mor: Tvang datter til at grave egen grav
Huset, hvor grusomhederne fandt sted, er nu blevet jævnet med jorden. Foto: René Schütze / POLFOTO
Moren i Brønderslev-sagen kan muligvis se frem til endnu længere straf end de fire år, hun allerede er idømt. Anklageren håber på flere år.

Da forældrene i den grufulde Brønderslevsag i juni blev dømt skyldige i misrøgt, vold og sexovergreb mod deres ti sammenbragte børn, ankede de begge.

Det ser nu ud til, at moren ender med at få en endnu længere fængselsstraf end de fire år, byretten gav hende.

Landsretten dømte ikke alene forældreparret skyldige i alle de samme forhold som byretten. De blev også begge kendt skyldige i hvert sit ekstra forhold.

"For morens vedkommende drejer det sig om, at hun har tvunget den ældste datter til at grave sin egen grav," siger Margrethe Sanning fra Anklagemyndigheden til Newspaq.

Derfor vil hun forsøge at få skærpet den 37-årige mors straf.

"Jeg vil ikke oplyse, hvad jeg vil påstå, men vi taler udmålinger i flere år end det, der tidligere er dømt," siger hun.

I morgen skal anklageren give sin procedure, og torsdag vil den endelige straf så blive udmålt.

Faren er fundet skyldig i at have tvunget to af drengene i familien til at tvinge farens biologiske datter til at have "seksuel omgang" med en hest.

Alligevel vil Margrethe Sanning ikke her forsøge at få straffen skærpet. Den 42-årige far er allerede idømt en forvaringsdom på ubestemt tid, og en sådan kan ende med reelt set at betyde livstid på Anstalten ved Herstedvester.