Dødstallet i Syrien er nu på 2.600

FN betegner fortsat situationen i Syrien som alvorlig og hæver sit skøn over, hvor mange demonstranter, der indtil nu er dræbt i opstanden.
Modstandere af den syriske præsident demonstrerer med portrætter af deres døde pårørende, der er blevet dræbt under de seneste voldshandlinger.
Modstandere af den syriske præsident demonstrerer med portrætter af deres døde pårørende, der er blevet dræbt under de seneste voldshandlinger. Foto: Polfoto/AP Photo/Shaam News Network / POLFOTO

Syriens præsident Assad har ikke ændret sin brutale stil over for demonstranter.

Det står klart, efter FN mandag hævede sit skøn over dødstallet over syriske døde under protesterne, som nu ligger på 2.600 dræbte, skriver New York Times.

FN's Menneskerettighedsråd opfordrede ellers for tre uger siden den syriske præsident til at afslutte undertrykkelsen af de modstandere, der siden marts i år har protesteret mod præsident-familiens fire årtier ved magten.

Til reportere i Genève fortæller FN's højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay, at "situationen i Syrien stadig er alvorlig."

FN har nu udnævnt tre efterforskere, der skal undersøge Syriens overtrædelser af menneskerettigheder.

Det forblev uklart præcist, hvordan panelet vil undersøge disse overgreb i Syrien, idet præsident Assad endnu ikke har givet efterforskerne tilladelse til at besøge landet.

Kilde: New York Times

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.