Dødstal efter tropisk storm i Filippinerne er på over 200
Den tropiske storm Tembin har foråsaget store skader i Filipperne med oversvømmelser og mudderskred. Her forsøger folk at redde ofre for oversvømmelser i Lanao Del Norte, der ligger på den filipinske ø Mindanao. Foto: Social Media/arkiv/Reuters
En tropisk storm har raseret Filippinerne, som årligt bliver ramt af omkring 20 orkaner.

Redningsfolk leder juleaftensdag efter overlevende i et katastrofeområde i det sydlige Filippinerne, hvor en tropisk storm har raseret store områder og forårsaget oversvømmelser og mudderskred.

Antallet af omkomne er steget til over 200, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lemuel Gonda, en talsmand fra politiet på øen Mindanao, siger, at dødstallet kan fortsætte med at stige, da der stadig kommer tilbagemeldinger om omkomne fra forskellige steder i landet.

Vejret er ved at blive bedre, og myndighederne har udbedret nogle ødelæggelser.

- Vi er langsomt ved at få genetableret strøm og kommunikation i de berørte områder, siger Gonda.

Filippinerne bliver årligt ramt af omkring 20 tropiske storme, og advarsler bliver rutinemæssigt sendt ud.

Men ødelæggelserne, der er fulgt med den tropiske storm, som fredag ramte den sydlige ø Mindanao, kom alligevel som en overraskelse.

Myndigheder siger, at omkring 159 mennesker er savnet. Omkring 70.000 er blevet tvunget til at forlade deres hjem.

Mange landsbyboere ignorerede ifølge myndighederne advarsler om at forlade kystområder og bevæge sig væk fra flodbredder. De blev fejet væk, da stærke oversvømmelser og mudderskred ramte.

Soldater og politi hjælper søndag redningsarbejdere og frivillige med at lede efter overlevende og få genetableret strøm og kommunikationen.

Stormen, der har fået navnet Tembin, bevæger sig søndag vest forbi nogle afsidesliggende filippinske øer og går over det Sydkinesiske Hav i retning af det sydlige Vietnam.

Tembin er ikke den eneste katastrofe, der har ramt den asiatiske østat. Natten til søndag brød en brand ud i et shoppingcenter i byen Davao, hvor 37 personer frygtes dræbt.

/ritzau/Reuters