Dødssyge Troels Kløvedal for svækket til at modtage fornem pris
Troels Kløvedal er her fotograferet i 2013 i forbindelse med hans 70 års fødselsdag. Foto: Richard Sylvestersen/Scanpix/arkiv
Troels Kløvedals bror Bjørn Beha Erichsen har været i Grækenland for at modtage en pris på den dødssyge eventyrers vegne.

Familien til Troels Kløvedal modtog fredag en pris på den dødsmærkede forfatter og eventyrers vegne.

Familien var taget til Grækenland, hvor de græske myndigheder overrakte hædersbevisningen til Troels Kløvedals bror Bjørn Beha Erichsen.

Troels Kløvedal er for syg til at deltage og modtager hæderen for en livslang indsats for Grækenland og græsk kultur, skriver TV 2.

Ifølge tv-stationen så Troels Kløvedal fra sygesengen med på en live-forbindelse, og så således sin bror takke for prisen.

Troels Kløvedal er ramt af både lungesygdommen bronkiektasi og den aggressive skleroseform ALS og siger blandt andet i en pressemeddelelse:

- Når min vejrtrækning af og til besværes, giver det mig stor glæde og opmuntring at tænke på Ægæerhavets dybblå farve, det enestående attiske lys, det rosenrøde græske daggry og den stjerneklare græske himmel.

Et hav af bøger og tv

Troels Kløvedal har skrevet flere bøger om Grækenland og lavet syv tv-programmer med titlen "Nordkaperen i Grækenland". I alt har den 73-årige Troels Kløvedal været hovedperson i ni tv-serier og mere end 45 tv-programmer.

Han modtog i januar æresprisen "Årets Otto" ved den danske tv-prisfest. I december modtog han Ridderkorset af dronning Margrethe - en oplevelse han beskrev som "Et af de største øjeblikke i mit liv".