Død Multimediskat vækker glæde
Multimedieskattens død vil forhåbentligt betyde, at danskerne igen vil have arbejdstelefonen tændt uden for arbejdstiden, siger Dansk Industri. Foto: Colorbox
Regeringens opgør med multimedieskatten mødes med tilfredshed af Dansk Industri. Det vil øge fleksibiliteten, mener de.

En af de seneste års mest omtalte og forhadte skatter, multimedieskatten, bliver aflivet, når finansloven for 2012 fremlægges på torsdag.

Og det glæder direktør i DI, Trine Roed, der dog lige vil se, hvordan det skal finansieres, før armene ryger helt op over hovedet.

"Det afgørende vil være, hvordan man finansierer det, og at der ikke kommer en ny form for multimedieskat, for vi ønsker ikke en ny administrativ byrde," siger hun til Newspaq.

Er de to betingelser opfyldt, er hun dog ikke i tvivl om, at afskaffelsen vil bringe positive ting med sig.

"Det vil give en øget fleksibilitet, for der var en række medarbejdere, der ikke ønskede at beholde deres multimedier, når de skulle beskattes. Vi kan jo håbe på, at disse medarbejdere igen vil have deres multimedier og dermed blive mere fleksible," siger hun.

Også hos Dansk Erhverv udtrykkes der glæde over at multimedieskatten nu aflives, for den modarbejdede det fleksible arbedjsmarked.

"Skat virker som bekendt. Når man lægger skat på en vare eller en ydelse, så efterspørges og forbruges der mindre af den - og omvendt. Derfor plejer det at være sådan, at man lægger skat på ting, man ikke vil have så meget af som for eksempel forurening, emballageforbrug, tobaksrygning og den slags. Men med multimedieskatten er det stik modsat og dermed meget molboagtigt. Her lægger man altså skat på det fleksible arbejdsmarked, på de produktivitetsfremmende arbejdsredskaber og på videnssamfundet i det hele taget," siger skattepolitisk chef i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

Margrethe Vestager (R), siger i dag til Jyllands Posten, at der er afsat 500 millioner til at afskaffe skatten, og forsikrer, at det er et helt finansieret forslag. Hvordan det præcist hænger sammen vil dog først blive afsløret torsdag, når regeringens finanslovsforslag lægges frem.