Djøf: SFs fyringer er en populistisk svada
Djøf håber, SF vil udvise ansvarlighed som arbejdsgiver, når partiet bliver en del af den nye regering med Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre. Foto: Colourbox
Mens forhandlingerne om den nye regering er i gang for lukkede døre, krydser man fingre i Djøf for at undgå fyringer.

Mens skitserne til den nye regering bliver nidkært bevogtet på Christiansborg, så følger fagforbundet Djøf spændt med på sidelinien.

Før folketingsvalget varslede det nye regeringsbærende parti SF nemlig et sandt blodbad i kommunerne.

4.000 akademikere, kommunale chefer og kontorpersonale skulle fyres for at frigøre to milliarder kroner til ansættelse af flere "varme hænder" i ældreplejen, daginstitutioner og i folkeskolen, lyd det fra Villy Søvndal og Co.

Men hos Djøf frygter forhandlingsleder Lars Kvistgaard trods alt ikke, at den nye regering vil fyre i det omfang, som SF har bebudet.

"Vores indtryk er, at SF's udmelding var en populistisk svada. Så vi satser på, at SF som regeringsbærende parti tager en ansvarlighed på sig som arbejdsgiver," siger han til Newspaq.

Mere end fyringer frygter Lars Kvistgaard, at politikerne fralægger sig ansvaret og skærer ned uden sætte ord på, hvad det er for en service, der skal forringes. Det er det samme som at sende aben videre til embedsmændene, siger han.

"Vi vil rigtig gerne have nogle politikere, der tør stille sig frem og sige, hvad det er, der ikke skal laves, frem for at de taler om, at der sidder en masse embedsmænd og laver noget overflødigt," lyder det fra Lars Kvistgaard.