DS Håndværk & Industri Diplomingeniører igen med i støtteordning
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har netop meldt ud, at Videnpilotordningen både får et markant økonomisk løft, og at der genåbnes for diplomingeniører, som siden januar har været udelukket fra ordningen. "Det er en fantastisk god nyhed og en sejr for DS Håndværk & Industri, som har kæmpet hårdt for ordningen", siger formand Jim Stjerne Hansen.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Videnpilotordningen er et tilbud til små og mellemstore virksomheder, der kan ansætte en højtuddannet medarbejder med løntilskud. Ordningen har været populær og er derfor flere gange løbet tør for penge.

"Penge alene gør det jo ikke", siger formand for DS Håndværk & Industri, Jim Stjerne Hansen. "Ordningen skal også være skruet sådan sammen, at den gavner mest muligt. I januar i år blev reglerne pludselig ændret, så diplomingeniører blev udelukket fra ordningen, og det var efter vores mening en ganske alvorlig forringelse." 
"Diplomingeniører er stærke på den anvendelsesorienterede viden, og de kender virksomhedernes hverdag fra deres praktikophold. De taler samme sprog og har samme tilgang til udvikling og problemløsning, og derfor giver det rigtig god mening for ejerlederne i de mindre virksomheder at ansætte netop en diplomingeniør."

"Vi skrev på den baggrund med det samme til ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, og vi har siden presset hårdt på 'bag kulisserne' over for både politikere og embedsmænd for at få ændringerne rullet tilbage. Vi har i den proces haft et godt samarbejde med andre organisationer med samme holdning – det er stærkt, når vi på den måde kan løfte i flok."

"Ministeren har lyttet til os og forstået vores budskab om, at Videnpilotordningen er en meget velfungerende erhvervspolitisk ordning, der løfter vidensniveauet i de små og mellemstore virksomheder og skaber innovation og vækst – også i udkantsområderne og altså nu igen med diplomingeniørerne som en helt naturlig del."

"Tak til ministeren og tillykke til både vores medlemsvirksomheder og de kommende videnpiloter, som vil bidrage til vækst og udvikling i dansk erhvervsliv", lyder det fra Jim Stjerne Hansen, som repræsenterer 2.250 især små og mellemstore virksomheder i metalbranchen.

 
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.