Digte og romaner som medicin

Fødeafdelingen på Randers Sygehus gør kommende forældre klar til det nye liv med litteratur.
Blandt de værker, som parrene er blevet præsenteret for, er: "Vinterbørn" af Dea Trier Mørch, "Fødselsfortællinger" af Signe Ryge Petersen, "Papmaché Reglen" af Hella Joof og "Øm" af Michael Robak.
Blandt de værker, som parrene er blevet præsenteret for, er: "Vinterbørn" af Dea Trier Mørch, "Fødselsfortællinger" af Signe Ryge Petersen, "Papmaché Reglen" af Hella Joof og "Øm" af Michael Robak. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix

En gruppe gravide og deres partnere i Randers har gået til fødselsforberedelse på Randers Bibliotek med fokus på litteratur. Kurset sluttede med en rundvisning på fødeafdelingen.

LÆS her mere om tilbuddet:

* Projektet har fået støtte fra en udviklingspulje under Slots- og Kulturstyrelsen.

* Blandt de værker, som parrene er blevet præsenteret for, er: "Vinterbørn" af Dea Trier Mørch, "Fødselsfortællinger" af Signe Ryge Petersen, "Papmaché Reglen" af Hella Joof og "Øm" af Michael Robak.

* Jordemødrene på Randers Sygehus vil fremover lade alle gravide stifte bekendtskab med litterære værker. Det skal være en del af den traditionelle fødselsforberedelse og foregå på sygehuset.

* Forskning viser, at litteratur kan støtte ved livsomvæltninger som fødsel, sygdom eller dødsfald. Den kan hjælpe til at finde en ny livshistorie at læne sig op ad. Det kaldes biblioterapi.

* På Syddansk Universitet (SDU) undervises medicinstuderende i skønlitteratur. Et lignende kursus tilbydes sygeplejerske- og jordemoderstuderende. Det kaldes narrativ medicin.

Kilde: Randers Bibliotek, Syddansk Universitet

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.