DF: Tuneser skal overvåges
Tunesiske Slim Chafra får lov at blive i Danmark, selvom han har lagt planer om at dræbe Kurt Westergaard. Dansk Folkeparti kræver handling. Foto: Polfoto, Ditte Valente
Tuneseren, der netop har fået lov til at blive i Danmark trods mordplaner mod Kurt Westergaard, er farlig at have løs i samfundet, mener DF.

Danmark må ikke udvise den tuneser, som PET mistænker for at have planlagt at myrde Kurt Westergaard.

Det har Højesteret i dag slået fast, men dommen er Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup ikke tilfreds med.

"Det betyder, at han i princippet kan fortsætte sine planer, hvis ingen gør noget. Derfor vil vi have regeringen på banen her. Vi vil have integrationsministeren til at fortælle, hvad der så sker, når nu den her farlige mand er blevet fri af rettens afgørelse," siger Peter Skaarup.

Han kræver, at integrationsminister Søren Pind redegør for Folketinget, hvad der skal ske med den tunesiske mand.

Den tunesiske mand er flyttet hjem til sin familie i Århus efter at have levet på tålt ophold i en lang periode.

Når han er på den vis er på fri fod i samfundet, skal der tages ekstra skridt for at sikre, at der er styr på ham, mener næstformanden.

"Der er behov for, at man beskytter samfundet imod en farlig person, som har haft til hensigt at myrde Kurt Westergaard. Det må så betyde, at der må foregå en eller anden form for overvågning eller vurdering af de sikkerhedsproblemer, som den pågældende (tuneseren, red.) påfører det danske samfund," siger Peter Skaarup til Newspaq.