DF må vente med ønsket om flere toldere

Dansk Folkeparti vil have endnu flere toldere, men Venstre beder støttepartiet slå koldt vand i blodet.
Der skal være grænser og ved de grænser skal der være flere toldere, mener Dansk Folkeparti.
Der skal være grænser og ved de grænser skal der være flere toldere, mener Dansk Folkeparti. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Regeringen fik sin tilbagetrækningsreform, og Dansk Folkeparti fik sine toldere. Sådan endte forårets forhandlinger i grove træk, men støttepartiet stiller sig alligevel ikke tilfreds.

"Vi mener, det er vigtigt, at vi får flere toldere end vi har i den aftale med regeringen, for vi kan konstatere, at man fra start af har haft nogle begyndervanskeligheder," siger partiets retsordfører og næstformand, Peter Skaarup.

Og netop fordi aftalen først blev gjort til virkelighed henover sommeren, kan der ikke blive tale om flere beføjelser til grænsekontrollen, siger Venstres skatteordfører Mads Rørvig.

"Der ikke behov for at pille ved en splinterny aftale. Den er rigtig god og fornuftig," siger han til Newspaq.

Han mener som udgangspunkt, at de øgede ressourcer er rigtigt disponeret, og først senere hen, vil det give mening at overveje at sætte endnu hårdere ind.

Han ser altså ikke de samme problemer, som Dansk Folkeparti. Peter Skaarup påpeger vigtigheden af at opretholde den permanente grænsekontrol, og det kan kun ske, hvis der indsættes endnu flere toldere, end de 50, der henover sommeren tog plads ved den dansk-tyske grænse.

Aftalen bliver først fuldt ud implementeret til nytår, og Venstres skatteordfører vil ikke tage stilling til virkningen og et eventuelt behov for skærpet kontrol, før tiden er moden til det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.