DF kræver landsdækkende eftersyn af SU-fusk
15 unge fra Kolding skal betale over en halv million tilbage til staten efter omfattende SU-snyd. Foto: www.colourbox.com (Arkivfoto)
15 unge fra Kolding skal betale 600.000 kroner tilbage i SU, efter en stikprøve afslørede snyd. DF vil have en undersøgelse i hele landet.

Dansk Folkeparti kræver en undersøgelse af social svindel blandt studerende i hele landet.

Det sker efter en simpel stikprøvekontrol i Kolding afslørede 15 studerende i omfattende SU-svindel.

De studerende har i alt svindlet for 610.000 kroner, og skal hver betale godt 40.000 kroner tilbage. De studerende havde angivet, at de var udeboende, men reelt boede de stadig hjemme. Det giver i snit dobbelt så meget om måneden ind på kontoen.

Derfor vil Dansk Folkeparti nu have, at indsatsen skal i vejret for at afsløre svindlere, og kræver en landsdækkende undersøgelse af SU-svindlere.

Noget tyder på, at Kolding ikke er et enestående tilfælde, lyder det fra undervisningsordfører i Dansk Folkeparti, Alex Ahrendtsen.

"I Dansk Folkeparti kræver vi, at der bliver lavet en undersøgelse og så vil vi gerne have de to ministre for henholdsvis videregående uddannelser og undervisningsministeriet til at troppe op til et samråd, så de kan forklare os, hvad de vil gøre," siger han til Newspaq.

Han vil endnu ikke tage stilling til, om ydelsen skal afskaffes helt, men fastholder, at ministrene skal tage stilling til, om ydelsen stadig skal uddeles på trods af snyd.