DF: Det hele er meget forvirrende
Hvis regeringen er klar til at forhandle er Thulesen Dahl klar til at drikke 'kander med kaffe'. Foto: www.danskfolkeparti.dk
DF kan ikke forudsige om de stemmer for eller imod en finanslov, da det politiske landskab er 'meget forvirrende'.

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, var i godt humør, da han ankom til Finansministeriet for at forhandle med finansministeren.

Men han havde svært ved at forudsige udfaldet, da han først skulle have styr på, hvad regeringen vil.

"Vi lever i en tid, hvor det politiske landskab har været meget forvirrende. Den ene dag skal der være en motorvej til Holstebro, den anden dag skal der ikke. På tredjedagen er den så puttet i finanslovsforslaget. Nu skal vi have klarhed over, hvad de vil."

Dansk Folkeparti ved godt, hvad de vil.

"Ydelserne til invandrergrupperne hæves med næsten en halv milliard. Hvorfor bruger man ikke de penge til at hæve pensionisternes pensionstillæg i stedet, som man sagde under valgkampen?, " spurgte han retorisk, med henvisning til asylansøgerne og afskaffelsen af starthjælpen.

Næste skridt for DF'eren er nu at finde ud af, hvor regeringen ser Dansk Folkepartis rolle.

"Ønsker de at have os med, har vi gjort det klart, at de skal brygge kander af kaffe i stedet for kopper, for så forhandler vi. Så må vi se om vi kan nå nogle resultater" siger han.

Han lagde dog ikke skjul på, at han synes det er 'tåbeligt' at indføre højere skatter og afgifter i den nuværende økonomiske situation.

"Den kickstart regeringen snakker om, risikerer at blive en kickstart i grænsehandel. Og det er ikke sundt for de statslige finanser. Vi er ikke glade for afgiftsstigningerne, og vi vil gerne forhandle dem væk igen," sagde han inden han smuttede ind bag glasdøren til finansministeren.