Det skal du vide om Apples nye streamingtjeneste
Apples CEO præsenterede mandag aften en række nye Apple-produkter - herunder Apple Tv+, som skal være en konkurrent til Netflix. Derudover venter der brugerne en spilletjeneste, Apple Arcade, samt et "Netflix for nyheder" - både i form af aviser og magasiner - under navnet Apple News+. Stephen Lam/Reuters
Apple Tv+ vil være samlingspunkt for streamingtjenester - men tjenestens fremtid i Danmark er endnu uvis.

Forestil dig, at du lige har set et vanvittigt spændende sidste afsnit af din yndlingsserie.

Mens du venter på næste sæson, vil du gerne se noget lignende - men du har allerede været igennem samtlige interessante serier på streamingtjenesten.

Forestil dig så, at din streaming-app kan foreslå dig noget tilsvarende på en anden tjeneste - og spare dig for at skulle surfe rundt mellem forskellige apps.

Det er det, Apple TV+ vil med sin nye streaming app, som blev præsenteret på et event i USA mandag aften. Det forklarer Lars Ladingkær, der er ansvarshavende chefredaktør og skribent på techmediet recordere.dk.

- Apple vil samle flere tjenester under samme hat - og her kan man søge og vil få anbefalinger på tværs af tjenesterne, forklarer Lars Ladingkær, der fulgte Apples event.

Det amerikanske techmedie The Verge beskriver Apples nye tjeneste som et "alt-i-et"-samlingspunkt for serier.

- Apple har præsenteret appen som en moderne tv-guide, skriver The Verge.

I USA har Apple blandt andet indgået samarbejde med HBO, Showtime og Starz. Derudover planlægger Apple selv at lave unikt indhold, som vil blive tilgængeligt via samme tjeneste.

Om vi i Danmark får lov at kigge med, er dog endnu uvist. Apple har annonceret, at Apple Tv+ bliver tilgængelig i 100 lande, men har ikke sat navn på.

- Men vi må formode, at Danmark er med. Vi ligger højt rangeret i Apples univers, siger Lars Ladingkær.

Apple vil i så fald skulle finde en række danske samarbejdspartnere - det kunne være tjenester som Viaplay, TV2 Play og CMore - som vil dele indhold på techgigantens nye platform.

- De kan godt lancere med Apples eget indhold som det eneste, men så bliver det ikke den store konkurrent til Netflix, vurderer Lars Ladingkær.

En anden ubekendt faktor er prisen. Således er det uvist, om der kommer én fælles pris på alle de tjenester, der vælger at gå med - eller om man skal købe adgang til tjenesterne enkeltvis.

Til gengæld vil du kunne få glæde af den, selv om du ikke er ejer af et Apple-produkt, skriver The Verge.

Apple har nemlig indgået samarbejde med en række producenter af smart-tv, herunder Samsung, Sony og LG.

Apple har ikke i første omgang nævnt planer om at udvide til Android og Windows, ligesom det ikke ligger i de umiddelbare planer, at Apple Tv+ skal kunne tilgås fra en browser, skriver The Verge.

Men det kan ændre sig, mener Lars Ladingkær.

- Det er det springende punkt, hvis de vil konkurrere med Netflix. Og Apple Music er jo også på Android i dag, så man kan sagtens forestille sig, at det også sker med Apple Tv+ på sigt, siger han.

/ritzau fokus/

Af Stine Eskildsen/ritzau fokus/
via Listen To News