Det elendige vejr sender unge hjem på sofaen

Det våde danske sommervejr er en prøvelse for de mange arbejdstagere, som er afhængige af godt vejr.
Den våde sommer sender medarbejdere hjem.
Den våde sommer sender medarbejdere hjem. Foto: Colourbox

Den lunefulde danske sommer sender sæsonarbejderne hjem til arbejdsløsheden.

Det dårlige vejr er trist for de mange turister, som har valgt at feriere under hjemlige himmelstrøg, men det er også skidt nyt for de mange, som lever af turismen.

Specielt unge mennesker, der sommerjobber i eksempelvis en forlystelsespark, kan se frem til ufrivillig frihed. De bliver nemlig i stor stil sendt hjem, når vejret er skidt, og gæsterne bliver væk.

"Vi forsøger at tilpasse antallet af medarbejdere med antallet af gæster. Så når vi hører, at vejrudsigten lover meget regn, så aftaler vi med en hel del af vores medarbejdere, at de desværre skal holde fri," forklarer direktør i Fårup Sommerland Søren Kragelund.

Forlystelsesparken tilpasser derudover medarbejderantallet med vejrforholdene ved at sende "overflødige" medarbejdere, der allerede er mødt, hjem. De bliver dog belønnet med mindst fire timers arbejde, som overenskomsten kræver, garanterer direktøren.

Samme procedure benytter man på andre vejrafhængige arbejdspladser som eksempelvis Djurs Sommerland og isfirmaet Paradis, hvor arbejdsstyrken også bliver justeret i forhold til sommervejret.

"Det giver administrativt nogle udfordringer. Vi tilpasser løbende afhængig af, hvor mange gæster, der kommer. Hvis folk møder ind klokken 10, og der ikke er noget at lave, så sender vi dem hjem igen efter de timer, de skal have," fortæller Henrik Nielsen administrerende direktør i Djurs Sommerland.

De vejrafhængige arbejdspladser er til gengæld klar til at skrue op for arbejdsstyrken, når - eller hvis - sommeren viser sig fra sin bedste side. På den måde prøver man at udligne det "tabte" arbejde fra regnvejrsdagene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.