De slidte danskere Mureren Mette: Det danske arbejdsmarked er aktiv dødshjælp

Mit navn er Mette Schak Dahlmann, og jeg arbejder som murer, hvilket jeg er stolt af. Jeg har noget på hjertet, og derfor slår jeg et slag for bedre arbejdsmiljø og mere mangfoldighed. Det gør jeg ved aktivt at bruge min stemme i den offentlig debat. Jeg forsøger at skabe forandring og rykke status quo ved at sige noget, som er anderledes og noget som er nyt, fordi jeg hader uretfærdighed og ulighed!

DROP NU bare snakken om den pensionsalder, for vi når den alligevel aldrig.

Jeg har i dag skovlet mere end 12 tons sand og flere hundrede kilo cement, hvorefter jeg trillede det ind i tre trillebører - det skulle bruges til at støbe nyt gulv. Terrænet på byggepladsen føltes så ujævnt som en motocross-bane desto mere dagen skred frem - skridt-tælleren talte ved 15-tiden 25.000 skridt.

En arbejdsuge hvor man er på arbejdet ca. 42 timer, en pensionsalder på 72.5 og et utal af behandlinger gennem Pension Danmark pga. smerter i min lænd og skulder, og jeg er altså kun lige fyldt 29.

Danmark er så rigt et land, at man har råd til at slå døde arbejder ihjel ved at hæve pensionsalderen. For der tages ikke hensyn til, at jeg har været på arbejdsmarkedet i et halvt årti længere end de fleste af mine akademiske venner.

På grund af den hævede pensionsalder og tilbagetrækningsordningerne bruger de vel bare pengene på at betale for sygehusregninger - hvor man sikkert heller ikke har formået at prioritere hænder nok.

DET ER ET KÆMPE PARADOKS for mig som håndværker - er der nogen som gider forklare, for jeg fatter overhovedet ikke politikernes logik?

Fordi samtidig med den hævede pensionsalder og uligheden, ja så kæfter alle op om manglen på kvalificeret arbejdskraft inden for byggebranchen. Snakken om at gøre erhversuddannelserne mere attraktive, netop fordi færre vælger at ansøge til disse uddannelser, hvorfor mon? Hvis jeg stod og skulle vælge uddannelse i dag, så var jeg sku ikke blevet tiltrukket af en erhversuddannelse!

I mine øjne er det et kæmpe selvmål, ja nærmest dumhed at vælge en uddannelse som min - fordi jeg sandsynligvis ikke kommer levende fra arbejdsmarkedet. I hvert fald er det sådan jeg ser det med den voksende ulighed. Men i det mindste har vi i Danmark fået indført aktiv dødshjælp på arbejdsmarkedet.

Danskerne det gladeste folk, min bare!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News