Sprøde varme majs direkte fra grillen er godt tilbehør til en grillaften med kød og pølser, og så er de faktisk meget sundere (hvis ikke du smører dem ind i en halv pakke smør) end vi længe har sagt om dem, forklarer diætist Jennifer McDaniel til Huffington Post.
Du kan også lave majsbrød som tilbehør til din grillaften – få opskriften på madogbolig.dk
Majs er en grøntsag, der indeholder nærringsstoffer, og samtidig er med til at opfylde dit daglige behov, og mange fejl-analyserer måske majsen til at være usund, fordi den indeholder stivelse og dermed kulhydrater, forklarer Jennifer McDaniel:
-Med hele den kulhydrat-forbi, der har hersket de seneste år, er majs, på samme måde som kartofler, havnet i den dårlige skuffe.
Skal gæsterne have drinks? Få sommerens bedste opskrifter på femina.dk
Spis majs til
Det er ifølge Jennifer McDaniel ikke helt fair, at majs er havnet i den forbudte skuffe, for de indeholder mange gode ting som både B- og C-vitaminer, magnesium og kalium, samt antioxidanterne lutein og zeaxanthin.
Flere vælger også majs fra, fordi der er sukker i, og det er en fy-ting i manges kost.
Men her mener Jennifer McDaniel, at du skal kigge nærmere på mange andre madvarer, du spiser, selvom der er sukker i.
En banan har også sukker i sig, men mange vælger den alligevel til i deres kost, fordi den smager godt, og er et nemt mellemmåltid.
Det er det samme med majs, det er grundlæggende en naturlig spise, så hvorfor springe den over, spørg diætisten.
Der er altså ingen grund til at være majs-forskrækket og vælge den fra, når der skal grilles. Kan du lide den så spis den.
Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media