LIGE NU: Forhandlere hasteindkaldt - Det peger mod forlig
Dennis Kristensen ankommer til Forligsinstitutionen kl. 06.00 med positive toner om forlig. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix
Der lød positive toner fra tidligere FOA-formand og forhandler Dennis Kristensen, da han var på vej ind i Forligsinstitutionen tidligt fredag morgen.

Det peger mod et forlig om en overenskomst for de ansatte på det kommunale område.

Det siger fagforbundet FOA's netop afgåede formand, Dennis Kristensen, på vej ind i Forligsinstitutionen klokken seks fredag morgen, hvor han skal forhandle på vegne af de ansatte i kommunerne.

Han forlod "Forligsen" omkring klokken et natten til fredag, men er nu blevet ringet ind.

- Vi havde en aftale om, at nu gik alle hjem - på nær lige nogle der skulle arbejde med arbejdstid og spisepause - og så ville vi blive ringet ind, når vi skulle komme ind. Og det er vi blevet nu, siger Dennis Kristensen.

- Min næse siger mig, at det peger mod et forlig.

Det skyldes, at der i nattens løb har været positive meldinger på lærerområdet, forklarer han.

- Det har været en rigtig stor hurdle, og hvis det kan løses nu, så ser det fornuftigt ud. Og så er der kun spisepause tilbage af rigtige knaster, siger Dennis Kristensen.

Senere på morgenen ankom chefforhandleren for lønmodtagerne på statens område, Flemming Vinther. Han ankom klokken ni - en time før møderne med de statslige arbejdsgivere.

- Jeg har været hjemme at sove, så jeg skal ind og opdateres på, hvad der er sket i de timer, jeg har været væk, siger Flemming Vinther.

Han kalder et eventuelt forlig på det kommunale område for en "dejlig nyhed", hvis det viser sig i løbet af formiddagen.

Natten til fredag har der været forhandlinger hele natten på kommunernes område.

Chefforhandlerne Anders Bondo Christensen fra lønmodtagerne og Michael Ziegler fra de kommunale arbejdsgivere har næsten ikke været nede fra forhandlingslokalerne natten igennem.

Morgenen igennem har der været en lind strøm af ankomster. Også forligsmand Mette Christensen er dukket op.

Klokken 10 er der forhandlinger på statens område. Samtidig forhandler de resterende parter på regionerne. De forhandlinger er dog flyttet ud af forligsmandens regi, selv om de rent fysisk foregår i Forligsinstitutionen.

/ritzau/
via Listen To News