Den dræbtes familie: Det krænker vores retsbevisthed

Krimi
Familien til den dræbte er skuffet over, at 16-årig kun blev idømt fire års fængsel. (Foto: Nyhedsavisen/Poul Madsen)
16-årig fik fire års fængsel for at drabet Henrik Bjerremand Kristensen. Systemet har svigtet, mener den dræbtes familie.

Familien til den dræbte Henrik Bjerremand Kristensen føler sig krænket over, at den 16-årige voldsmand slap med fire års fængsel.

- Det er dog familiens opfattelse, at retssystemet i dette tilfælde har svigtet. Vi har ikke noget hævnmotiv – eller ønske om at gøre livet surt for "nogen". Og vi får jo ikke Henrik tilbage til os, lyder det ifølge Politiken i et brev, som familien har sendt til flere medier.

Anklageren i sagen ville have dømt den 16-årige for drab, men det endte med en dom for vold med døden til følge - og dermed også med en lavere straf, end familien havde håbet på. Samtidig blev der taget hensyn til drabsmandens unge alder i strafudmålingen.

- Det er krænkende for vores retsbevidsthed, at en så bestialsk handling, takseres til en straf som den udmeldte. Det gør ondt på os og vil gøre det i lang tid fremover, skriver familien og opfordrer til en samfundsdebat om strafferammerne for voldelig kriminalitet.

faktaboks
Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet