Tidligere Bagedyst-deltager afslører sin løn
Den arkitektur- og designuddannede Annemette Voss vandt "Den store bagedyst" i 2013. Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Annemette Voss vil hellere bruge sine penge end spare dem op og lade børnene arve dem.

Annemette Voss, som er kendt fra "Den store bagedyst" og som vært i TV2-regionernes nu nedlagte program "Sådanmark", fortæller nu åbent på sin blog, hvad hun har tjent de seneste år.

Hun indleder afsløringen med at skrive "er det et tabu at snakke om økonomi? Ja, ik? Det synes jeg. Men jeg har grublet meget over, hvorfor egentlig ...".

Siden Annemette Voss startede som selvstændig for fem år siden, har hun tjent 2,1 millioner kroner, skriver hun og tilføjer:

"Det vil sige penge, som jeg har kunnet trække ud til mig selv. Vi snakker overskud - ikke omsætning, og det gør mig stolt, fordi det er sgu da en ret god årsløn, egentlig. Altså 420.000 om året – I snit, that is".

Indtjeningen er gået op og ned med 170.000 kroner det ene år og 800.000 kroner det andet år.

"... ja, det viser lidt om, hvor svært det kan være, at være selvstændig. Det kræver vanvittig god planlægning at være selvstændig – og det har jeg ikke altid været god til", skriver den 35-årige forfatter, blogger og tv-vært.

Undervejs fortæller hun også, at hun ikke er god til at lægge penge til side, og at hun i flere omgange har skyldt penge i skat.

Desuden er hun først nu begyndt at sætte penge ind på en pensionsopsparing.

"Jeg er ret impulsiv, og jeg ser absolut ingen grund til at gemme penge på en konto, så mine børn en dag kan arve dem, eller spare og spare for at kunne leve et federe liv, når jeg bliver gammel. Jeg vil faktisk hellere leve et fedt liv lige nu, mens børnene er små, og vi stadig har mulighed for at bruge pengene på dem, når vi rejser på ferier", skriver hun på sin blog.

via Listen To News