VORES VALG

Debattør: Vi dyrker alle flerkoneri

Der er flerkoneri overalt i verden, og herhjemme har vi også flere partnere. LA-kandidats principielle støtte er fornuftig, mener debattør.
Nu får Joachim B. Olsen (LA) opbakning efter hans udmeldinger om flerkoneri.
Nu får Joachim B. Olsen (LA) opbakning efter hans udmeldinger om flerkoneri. Foto: Gudmund Thai/TV2

I dag måtte Liberal Alliances folketingskandidat Joachim B. Olsen modtage hård kritik fra blandt andre Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard, efter han meldte ud, at han ønsker at afskaffe det danske forbud mod flerkoneri.

Nu får den tidligere kuglestøder opbakning fra et medlem af kultureliten.

"Jeg synes, vi er meget hurtige til at fordømme polygami. I 85 procent af verdens lande bliver flerkoneri dyrket i et eller andet omfang, og derfor skal man ikke kalde folketingskandidaten for en idiot," siger antropolog og debattør Dennis Nørmark til Newspaq.

Nørmark slår fast, at flerkoneri også giver mere sikkerhed til kvinder.

"Herhjemme bedriver vi jo også polygami i form af serielt monogami. Vi har ofte mange partnere igennem livet. I polygame samfund er kvinderne i det mindste sikret hele livet. Herhjemme kan konen droppes, når en yngre model svømmer forbi," siger han.

Dennis Nørmark er tidligere medlem af Radikal Ungdom og Det Radikale Venstre. I 2007 forlod han partiet til fordel for det dengang nystiftede Ny Alliance. I januar 2009 var han blandt medstifterne af Borgerligt Centrum. Sammen med Simon Emil Ammitzbøll fulgte han med over i Liberal Alliance.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.