De tror, de kan vælte Obama af pinden

Syv republikanere har meldt sig ind i kampen om at blive alternativet til Obama. Mitt Romney der er mormon og tidligere guvernør fører.
Mitt Romney med sin kone, da han offentliggør sit kandidatur til præsidentvalget 2012 mod Obama.
Mitt Romney med sin kone, da han offentliggør sit kandidatur til præsidentvalget 2012 mod Obama. Foto: Jim Cole, AP, POLFOTO

"Præsident Obama er en præsident, der får én periode."

Sådan udtaler Michele Bachmann, der er en af de syv republikanere, der vil stille op imod Obama til præsidentvalget 2012. Hun tilhører yderfløjen hos republikanerne i den såkaldte Tea Party-bevægelse i partiet. Den bevægelse som Sarah Palin også tilhører. Palin har endnu ikke afkræftet, at hun stiller op.

Hele kandidatfeltet er relativt ukendt, bortset fra Mitt Romney, der er tidligere guvernør for Massachussetts og i 2008 tabte til John Mcain i kampen om at blive præsidentkandidat.

De syv republikanere mødtes i går til debat i New Hampshire. Og de havde en fælles strategi; nemlig af være mod Obama og ikke at kritisere hinanden.

Mitt Romney, der er medlem af mormonkirken og fører i alle meningsmålingerne, blev heller ikke kritiseret trods en oplagt mulighed.

Men ingen af de andre kandidater langede ud efter Romney, som ellers er blevet kritiseret for at underskrive en sundhedslovgivning, der til forveksling ligner Obamas sundhedsreform, mens han var guvernør. En reform han ellers har kritiseret.

Der er syv måneder til, at de første primærvalg sættes i gang i USA.

Kandidater:

Mitt Romney - Tidligere guvernør for Massachussetts

Newt Gingrich - Tidligere formand for Repræsentanternes Hus

Michele Bachmann - Medlem af Repræsentanternes Hus for Minnesota

Rick Santorum - Tidligere senator for Pennsylvania

Tim Pawlenty - Tidligere guvernør for Minnesota

Ron Paul - Medlem af Repræsentanternes Hus for Texas

Herman Cain - Tidligere restaurant-mogul

Kilde: CNN News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.