De Konservative nærmer sig spærregrænsen
De Konservatives formand, Lars Barfoed, må i dag se sit parti tæt på spærregrænsen i en ny meningsmåling. Foto: Polfoto, Ole Frederiksen / POLFOTO
Krisen fortsætter i Det Konservative Folkeparti, som kunne ville få 3,6 pct af stemmerne, hvis der var valg i dag.

De Konservative har mistet så meget af den danske befolknings tiltro, at partiet nu nærmer sig folketingets spærregrænse.

I en ny meningsmåling, som YouGov har lavet for MetroXpress, redder partiet sig kun 3,6 pct. af stemmerne. Det svarer lige knap til seks mandater, hvilket kun er to mandater over de fire, der kræves for at optage plads i folketingssalen.

Mens samarbejdspartnerne fra Venstre er stormet frem siden valget, har der været stille omkring De Konservative, og det skyldes, at de dels slikker sårene fra det elendige folketingsvalg, dels forsøger at genopfinde sig selv, vurderer politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

"Man har endelig erkendt, at problemerne ikke kan løses med et quick fix - såsom en ny formand eller pludselig at ville være parti for de offentligt ansatte eller et grønt parti. Nu taler man om 'borgerlige stemmer, der arbejder', som Schlüter gjorde til sit slogan tilbage i 70'erne, da han fik løftet partiet," siger Niels Krause-Kjær til MetroXpress.

Han forudser, at partiet er ved at lægge sig ind på pragmatisk, socialkonservativ kurs.

"Det så vi med Barfoeds håndtryk til Vestager under valgkampen, og man skal også bemærke, at det er Venstre, der har truet med ikke at stemme for finansloven og angriber Ole Sohn på et tyndt grundlag, ikke De Konservative."

Kilde: MetroXpress