De fleste gymnasieelever går ikke i bad efter idræt

Det er værre, end jeg troede, siger formand for Gymnasieskolernes Idrætsforening om elevers bad efter idræt.
63 procent af i alt 2500 adspurgte elever har krydset af ud for "jeg går som regel ikke i bad efter idræt" i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening.
63 procent af i alt 2500 adspurgte elever har krydset af ud for "jeg går som regel ikke i bad efter idræt" i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening. Foto: Www.colourbox.com/Free

Kun en ud af tre gymnasieelever stiller sig altid under bruseren, når idrætstimen er ovre. Det skriver Politiken.

Således har 63 procent af i alt 2600 adspurgte elever krydset af ud for "jeg går som regel ikke i bad efter idræt" i en ny undersøgelse gennemført af Gymnasieskolernes Idrætsforening.

- Vores nye tal viser, at det er langt værre, end jeg troede, siger formand Andreas Schiønning, der til daglig er lærer på Aarhus Katedralskole, til Politiken.

- De unge går mindre og mindre i bad, når det skal foregå sammen med andre, og det er en samfundsudfordring, som vi skal være flere til at løfte.

I grundskolen er den også gal. Sidste år indberettede idrætslærerne til Dansk Skoleidræt, at syv ud af ti har svært ved at få eleverne fra 7. til 9. klasse i bad, skriver Politiken.

Andreas Schiønning har fået Dansk Skoleidræt, DGI og DIF med på et fælles fremstød for en sundere badekultur.

- Vi kan ikke gøre så meget i gymnasiet, hvis de unge allerede i folkeskolen eller i fodboldklubben har vænnet sig til, at det er i orden ikke at gå i bad sammen, siger formanden til Politiken.

Her vil tvang ikke hjælpe, mener han. I stedet skal der skabes dialog og refleksion.

Hvis man insisterer for hårdt, risikerer man, at eleverne bliver helt væk fra idræt, påpeger Andreas Schiønning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.