DBU overtager Bendtners sure underbukser
Fodboldspilleren Nicklas Bendtner har fået en kæmpebøde for at vise sine reklame-underbukser efter en scoring ved EM. Men han skal ikke straffes med karantæne, mener DBU. Foto: AP Photo/Alastair Grant / POLFOTO
Dansk Boldspil-Union overtager den sportslige appelsag i kølvandet på Bendtners underbukse-stunt under EM.

Landstræner Morten Olsen håbede på en tidlig afgørelsen i sagen om Nicklas Bendtners underbukse-stunt under EM.

Angriberens forseelse med at vise sine reklame-underbukser frem efter en scoring ved EM blev af det europæiske fodboldforbund (Uefa) i juni takseret til en bøde på cirka 735.000 kroner og karantæne i Danmarks VM-kvalifikationskamp den 8. september mod Tjekkiet.

Bendtner og hans juridiske bagland forsøger at få bøden nedsat, mens Dansk Boldspil-Union (DBU) nu overtager den del af sagen, der handler om en spilledags karantæne.

Uefa har tidligere meldt ud, at appelsagen bliver behandlet 27. august, og allerede 8. september spiller Danmark den første VM-kvalifikationskamp mod Tjekkiet i Parken.

Landstræneren må altså tilsyneladende vente til sidste øjeblik på at få at vide, om Bendtner er med. DBU håber at få Uefa til at indse, at Bendtner kun bør straffes ikke-sportsligt (dvs. økonomisk, red.) for en ikke sportslig forseelse.

DBU meddeler onsdag, at man har indsendt en anke til Uefa i sidste uge.

- Nicklas Bendtners stunt var uheldigt. Og vi er helt enige i, at en spiller skal straffes personligt for en personlig overtrædelse af denne del af Fodboldloven.

- Der er til gengæld ikke præcedens i Uefa for at straffe en spiller sportsligt med en karantæne for en ikke-sportslig forseelse, og det er den del af sanktionen, vi meget gerne vil have afprøvet.

- Vi går efter, at overtrædelsen af reklamereglerne alene straffes med en ikke-sportslig sanktionering, siger DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen i en pressemeddelelse.

Morten Olsen valgte onsdag at udtage Bendtner til testkampen mod Slovakiet i Odense onsdag 15. august - uden altså at vide, om angriberen kan være med, når der er point på spil mod Tjekkiet 8. september.