Danskere dropper at anmelde skader

Hver fjerde dansker har opgivet at søge erstatning hos et forsikringsselskab, fordi det var for bøvlet.
Hver fjerde dansker svarer i en rundspørge, at de har oplevet at opgive eller helt undlade at søge erstatning hos et forsikringsselskab, fordi det var for besværligt.
Hver fjerde dansker svarer i en rundspørge, at de har oplevet at opgive eller helt undlade at søge erstatning hos et forsikringsselskab, fordi det var for besværligt. Foto: Colourbox

Stjålne cykler, vandskader og lommetyverier.

Danskerne er udsat for masser af ting, der burde give penge fra forsikringen. Men danskerne opgiver i stigende grad at melde skader, når uheldet er ude. Det skriver 24timer.

I en undersøgelse, som YouGov har lavet, svarer hver fjerde dansker, at de har opgivet at søge erstatning, fordi det var for bøvlet.

Det vækker undren i Forbrugerrådet, der mener, at forsikringsselskaberne har alt for høje krav til dokumentation.

"Jeg havde ellers en fornemmelse af, at forsikringsselskaberne var blevet gode til at ordne skader let over nettet eller telefonen. Men her er der jo ingen tvivl om, at alt for mange oplever det som så bureaukratisk og kompliceret at komme igennem med et erstatningskrav, at de helt opgiver det," siger Mads Mølgaard Braüner, der er jurist i Forbrugerrådet, til 24timer.

Kilde: 24timer

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.