Danskere: 70-års grænse skal væk
Flere politikere opfordrer arbejdsmarkedets parter til at fjerne aldersgrænsen på 70 år, men fra DA og LO er svaret nej. Foto: Colourbox.com
Der er stadig en aldersgrænse på 70 år i flere ansættelseskontrakter. Det er forkert, mener danskerne. DA og LO vil dog ikke røre området.

Afskaf aldersgrænser på 70 år.

Det mener et flertal af danskerne. De er imod, at en del ansættelseskontrakter især i det private sættes er stopper for seniorernes arbejdsliv, skriver Jyllands-Posten.

60 procent af de adspurgte mener ifølge undersøgelsen, som er lavet for Ældre Sagen, at alder ikke skal være afgørende for, hvornår man stopper på arbejdsmarkedet.

Aldersgrænsen på 70 år er blevet fjernet på de fleste offentlige områder. Nu skal politikerne fjerne den på de sidste private områder, lyder det fra Ældre Sagen.

"Politikerne laver tilbagetrækningsreformer, der skal få folk til at blive længere på arbejdsmarkedet. Så dur det ikke, at man sender et modsat signal om, at folk ikke må blive for længe i deres arbejde," siger Peter Halkjær, økonom hos Ældre Sagen til Jyllands-Posten.

På Christiansborg er partierne enige om, at aldersgrænsen på 70 år er et levn fra fortiden. De er dog ikke klar til at lovgive på området, da det drejer sig om overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter.

Hverken LO eller DA vil dog fjerne aldersgrænsen.

Fra DA lyder argumentet, at arbejdsgiverne vil blive nødt til at fyre seniorer, der ikke selv kan indse, at de ikke længere kan klare tempoet og kravene.

LO argumenterer med, at det efter et langt arbejdsliv må være i orden at trække sig tilbage og give plads til yngre kræfter.