Danske ishockey-talenter får store klø af Canada
Den danske målvogter Georg Sørensen havde mange redninger, men de unge ishockeytalenter tabte alligevel 0-8 til Canada ved U20-VM. Foto: Nathan Denette/AP
VM-kvartfinalen blev endestationen for det danske U20-landshold i ishockey. Danskerne tabte 0-8 til Canada.

Danske ishockeytalenter kunne ikke stille meget op, da U20-landsholdet natten til lørdag dansk tid tabte 0-8 til hjemmebanefavoritterne fra Canada i kvartfinalen ved VM i Toronto.

Danskerne var under hårdt pres fra start, og halvvejs inde i første periode bragte canadierne sig foran 1-0, inden det fem minutter senere blev til 2-0.

Inden for seks minutter i anden periode fjernede Canada al tvivl om resultatet, da hjemmeholdet scorede tre mål og dermed kom foran 5-0.

Det danske hold, der trænes af den tidligere landsholdsspiller Olaf Eller og har Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand blandt profilerne, fik heller ikke i tredje periode et ben til jorden. Uden at gøre sig de store anstrengelser fik canadierne tre gange pucken i mål til slutresultatet.

Canada er ubesejret ved turneringen og skal i semifinalen op mod Slovakiet, der slog Tjekket 3-0 i kvartfinalen.

Sverige og Rusland mødes i den anden semifinale.

Det danske hold skrev historie onsdag aften, da det for første gang lykkedes at komme videre til kvartfinalen. I de hidtidige turneringer har det danske landshold hver gang været tvunget ud i nedrykningsspillet.

Danmark kom videre efter en sejr over Schweiz, uafgjort mod Tjekkiet og Rusland og et nederlag til Sverige.

U20-landsholdet er sikret deltagelse ved næste års turnering i Finland.

/ritzau/