De ansatte i Danske Bank får nye fridage
De ansatte får en dag om året til at arbejde frivilligt, men banken påstår, det intet har at gøre med hvidevasksagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix Ritzau
Et nyt intiativ fra Danske Bank betyder, at deres ansatte kan arbejde én dag om året med frivilligt arbejde. Tiltaget, hvor de ansatte ikke skal møde ind på jobbet, er ikke et forsøg på at redde bankens image efter hvidevasksagen, siger chef.

Én dag om året må de ansatte i Danske Bank tage fri for at lave frivilligt arbejde, så længe det hverken er religiøst eller politisk arbejde, skriver Finans. Initiativet startede i slutningen af februar og hedder ”Time to give”.

Jeanette Fangel Løgstrup er chef for ”societal impact & sustainability” i Danske Bank og forstår godt, at mange vil tænke, det er et forsøg på at gøre bod for hvidevasksagen. Hun peger dog på, at det er noget, de har overvejet i lang tid, så det har ikke noget med hinanden at gøre.

- Så det er ikke kommet som følge af hvidvasksagen. Vi er meget opmærksomme på, at vi har en stor opgave foran os i forhold til at få genskabt tilliden til Danske Bank, og det er der ikke noget enkelt initiativ, der kan klare. Så dette initiativ kan på ingen måde rode bod på det og er heller ikke ment sådan,« siger Jeanette Fangel Løgstrup til Finans.

Hun fortæller, at det kommer af, at medarbejderne i Danske Bank i forvejen har lavet meget frivilligt arbejde og har udvist en lyst til at bruge arbejdstiden på det.

- Vi oplever, at vores medarbejdere har lyst til det og gerne vil bidrage til samfundsgavnlige formål. Vi tror, at det er med til at gøre os til en mere moderne og attraktiv arbejdsplads. Det er det, der driver det. Det er en del af vores samfundsgavnlige tiltag, siger hun til Finans.

via Listen To News