VORES VALG

Danske Bank: Rød eller blå lige meget

Det betyder ikke det store for dansk økonomi, om rød eller blå blok vinder valget, lyder den opsigtsvækkende analyse fra Danske Bank.
I en analyse til udenlandske investorer vurderer Danske Bank, at Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister kan være det samme.
I en analyse til udenlandske investorer vurderer Danske Bank, at Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister kan være det samme. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Om det bliver rød eller blå valgsejr er uden den store betydning for den samlede danske økonomi.

Den overraskende melding kommer nu fra landets største bank, Danske Bank.

I en analyse til udenlandske investorer vurderer banken, at Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister kan være det samme. Det skriver Berlingske.

Danske Banks cheføkonom Steen Bocian uddyber, at de to fløjes økonomiske politik ligner hinanden så meget, at det påvirker økonomien ganske ens.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er dybt uenig.

"Den økonomiske politik, som Helle og Villy fører, er ikke økonomisk troværdig. De har et ufinansieret hul på 39 milliarder kroner, og de vil øge skatterne med over 30 milliarder kroner," siger ministeren til Berlingske.

SF's Ole Sohn hilser analysen velkommen.

"Jeg vil godt rose Danske Bank, som jo ellers ikke lægger skjul på deres sympati for blå blok," siger Sohn til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.