Danske aktier tager revanche efter svag 2016-åbning
De danske aktier ser ud til at genvinde mandagens tabte terræn efter beroligende nyheder fra det kinesiske aktiemarked. Foto: Colourbox/free
Mandagens røde tal på fondsbørsen er afløst af grønne på en dag, hvor uroen i Kina blev dæmpet.

Efter en negativ start på det nye år røg de danske aktier igen op, da handlen åbnede tirsdag.

C20 Cap-indekset steg 1,3 procent i løbet af det første kvarter, og dermed blev mandagens tab på 1,6 procent næsten udlignet.

Mandagens kursfald skyldtes til dels de store fald på børsen i Shanghai, hvor handlen ifølge reglerne blev suspenderet før tid, fordi Shanghai Composite-indekset var faldet med syv procent i løbet af dagen.

Tirsdag ligger de kinesiske aktier dog kun til et lille fald på 0,3 procent, angiveligt fordi den kinesiske centralbank har foretaget støtteopkøb.

Det har lagt en dæmper på markedet og tilsyneladende beroliget investorerne.

Blandt de danske C20-aktier, der stiger mest, finder man GN Store Nord, William Demant og Novo Nordisk, der alle ligger mindst to procent højere end mandag.

TDC og Genmab er de eneste C20-aktier, der står til at falde yderligere. I Genmabs tilfælde skal det ses i sammenhæng med, at aktien var den eneste, der steg mandag trods den dårlige stemning på fondsbørsen og i finansverdenen generelt.

Uden for de 20 eliteaktier finder man også pæne stigninger hos SAS og Lundbeck med henholdsvis 3 og 5,6 procent.

/ritzau/