Dansk tv-kendis konkurs: Vinker farvel til millioner
Emil Thorup til Børsen: "Jeg er, i al ærlighed og på den gode måde, et blåøjet, men ikke naivt, menneske". Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Emil Thorup har indleveret en konkursbegæring for sit byggefirma ET Byggeri.

Mellem 20 og 25 kreditorer har knap 800.000 kroner i klemme hos tv-værten, designeren og serieiværksætteren Emil Thorup.

Samtidig har Emil Thorup selv mistet i nærheden af tre millioner kroner på byggefirmaet ET Byggeri, skriver Børsen.

Den autodidakte arkitekt og møbeldesigner Emil Thorup fortæller til Børsen, at problemerne begyndte i efteråret 2017. Her gik ET Byggeris totalentreprenør pludselig konkurs.

- Herefter opstår der en serie af ting, der efterfølgende leder op til konkursen, men det er her, det starter, og siden går det bare ned ad bakke, fortæller Emil Thorup, som er aktuel i livsstilsprogrammet "Nybyggerne" på TV 2.

Han fortæller videre, at han har gjort, hvad han kunne for, at så få som muligt blev ramt af konkursen, men erkender også at "hele processen er dybt beklagelig".

- Der har virkelig, virkelig gået mig meget på, og jeg hæfter mig ved to ting i den forbindelse. Jeg har gjort alt, hvad der var i min magt, for at det ikke skulle ske, og jeg er uden sammenligning den største kreditor.

I interviewet erkender Emil Thorup, at byggebranchen er så markant anderledes, end de andre brancher han har involveret sig i. Og at det har overrasket ham, at man i byggebranchen ikke altid overholder det man lover.

Han kaldet sig selv for "blåøjet", "men ikke naiv":

- Så at stole blindt på, at folk gør det, de siger, falder mig meget naturligt, men der har været brug for, at jeg fulgte mere op.

Emil Thorup indleverede ifølge Børsen ET Byggeris konkursbegæring torsdag.