Dansk tv-darling fester på hospitalet
Sisse Fisker skal tirsdag til børnefest på Rigshospitalet. Foto: JØRGENSEN JAKOB/JAKOB J¿RGENSEN
Sisse Fisker holder tirsdag en fest for syge børn på Rigshospitalet, så de for en kort stund kan glemme deres sygdom.

Kager, trylleri og musik kan få syge børn til i et øjeblik at glemme, at de har det dårligt.

Det håber den danske tv-vært Sisse Fisker i hvert fald. Hun er nemlig bestyrelsesformand for SMILfonden, der har til formål at holde fester for syge børn på Rigshospitalets børnekirurgiske klinik.

Og tirsdag vil SMILfonden give de syge børn et smil på læben, når de for anden gang i fondens historie holder en fest for Rigshospitalets indlagte børn.

- Den første fest holdt vi i maj, og denne weekend har jeg brugt på at få de sidste detaljer klar til på tirsdag. Jeg glæder mig mindst lige så meget som børnene, skriver den 38-årige studievært på sin Instagram-profil om et billede, der forestiller en masse grinende børn.

Planen for tirsdagens fest er ifølge SMILfonden at give et tiltrængt pusterum i den hårde hverdag, som påvirker både de indlagte børn og deres familier.

- Formålet er at give børnene og deres familier en fælles oplevelse og at få dem til at glemme den sygdom, der ellers præger deres liv. I hvert fald for en stund, skriver de således på deres hjemmeside.

Børnene på Rigshospitalets børnekirurgiske klinik lider typisk af medfødte sygdomme, hvor operationer ofte er et vigtigt led i deres behandling.

Newspaq