Dansk rygsvømmer er i semifinalen ved VM i Sydkorea
Julie Kepp Jensen står her klar på bassinkanten i Gwangju. (Foto: Patrick B. Kraemer/Ritzau Scanpix)
Julie Kepp Jensen er semifinalen i 50 meter rygsvømning, mens den mixede medleyholdkap er ude.

Der var personlig succes, men ingen holdsucces for de danske svømmere i de indledende heats natten til onsdag ved langbane-VM i Sydkorea.

Den mixede holdkap i 4x100 meter medley formåede ikke at kvalificere sig til finalen, mens teenageren Julie Kepp Jensen svømmede sig i semifinalen i 50 meter rygsvømning.

Holdkappen bestående af Mie Ø. Nielsen, Tobias Bjerg, Viktor B. Bromer og Signe Bro vandt deres heat i tiden 3 minutter og 49,10 sekunder, men tiden rakte kun til en samlet placering som nummer 14. En plads i top-12 havde sikret en OL-billet.

Danskerne var over syv sekunder fra at være blandt de otte hold, som skal dyste om medaljerne.

Derimod er den 19-årige Julie Kepp Jensen klar til semifinalen i 50 meter rygsvømning.

Hendes tid på 27,95 sekunder blev kun overgået af fire andre svømmere i de fem indledende heats, som blev afviklet natten til onsdag dansk tid.

Yuanhui Fu fra Kina opnåede den bedste tid i 27,70 sekunder. Hun svømmede i samme heat som danskeren, der endte på en fjerdeplads i det tætte heat.

De to semifinaler afvikles onsdag eftermiddag dansk tid, mens finalen finder sted torsdag.

Landstræner Stefan Hansen forventer en tæt semifinale.

- Jeg synes, at Julie Kepp Jensen leverede en super præstation, og jeg er glad for at have endnu en dansk svømmer i en semifinale ved VM.

- Vi skal bruge tiden frem mod semifinalen til at få styr på de sidste detaljer omkring frekvensen på hendes armtag, så hun kan svømme en semifinale, der er lige i skabet, siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Julie Kepp Jensen blev i 2018 hædret med Talentprisen, som Dansk Svømmeforbund og Dansk Svømmetræner Sammenslutning uddeler hvert år til en atlet, som har vist stor fremgang og sportslig udvikling.

/ritzau/

via Listen To News