Dansk serie stryger ind på vigtig festival

En ny dansk tv-serie instrueret af Hella Joof får stor international interesse, før den har haft premiere.
Instruktør Hella Joofs seneste film "All Inclusive" solgte over 400.000 billetter i biografen. Her tager hun imod en Robert-pris på vegne af Bodil Jørgensen, som modtog prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i filmen.
Instruktør Hella Joofs seneste film "All Inclusive" solgte over 400.000 billetter i biografen. Her tager hun imod en Robert-pris på vegne af Bodil Jørgensen, som modtog prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i filmen. Foto: RASMUS FLINDT PEDERSEN/POLFOTO

Hvis man skæver til programmet på den prestigefulde filmfestival i Berlin, så går det vist ret godt i den danske film- og tv-branche. Sidste år udvidede den traditionelle filmfestival udbuddet, så tidens populære seriedramaer også kom på programmet.

Og det nyder den danske tv-serie "Bedre skilt end aldrig" nu godt af. Den er nemlig blevet udtaget til en af de vigtige visninger på den internationale filmfestival, også kaldet Berlinalen, skriver Det Danske Filminstitut.

Den nye serie er en dramakomedie, som går tæt på den lykkelige skilsmisse, hvis den da overhovedet findes.

- Vores ambition har helt fra starten været at lave en moderne skildring af kærlighed og parforhold. Derfor er det dejligt, at det er dét, vi får anerkendelse for, og at historien og karaktererne også er genkendelige uden for Danmarks grænser, siger manuskriptforfatter Mette Heeno til TV 2.

Serien er blevet til i et samarbejde mellem instruktør Hella Joof, manuskriptforfatter Mette Heeno og producer Mie Andreasen, som også er den kreative trio bag filmhittet "All Inclusive".

Serien er en humoristisk skildring af en skilsmisse, hvor parret på grund af en dårlig økonomi bliver nødt til at blive boende sammen. Hovedrollerne bliver spillet af Maria Rossing, Peter Plaugborg, Stine Schrøder Jensen, Katrine Greis-Rosenthal og Esben Dalgaard.

Sidste år havde DR-dramaet "Bedrag" af Per Fly premiere i netop sektionen Berlinale Special Series, hvor TV 2-serien "Bedre skilt end aldrig" nu skal gøre dem kunsten efter.

Serien har verdenspremiere på de to første afsnit under filmfestivalen i Berlin, som afholdes fra 11.-21. februar. Her skal Thomas Vinterbergs film "Kollektivet" også kæmpe om en pris ved hovedkonkurrencen.

TV 2 viser premiereafsnittet på "Bedre skilt end aldrig" mandag d. 7. marts.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.