Kendt rigmand i vildt comeback: Bygger sin egen by
Ifølge Berlingske er Jørn Tækker den 75. rigeste i Danmark. Han har ifølge avisen en anslået formue på 1,6 milliarder kroner. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix (arkiv)
Danmarks 75. rigeste bygger bydelen Nye mellem Lisbjerg og Lystrup ved Aarhus.

Mellem Lisbjerg og Lystrup ved Aarhus bygger en af landets rigeste mænd en helt ny by.

Det er Jørn Tækker, som med en opsigtsvækkende ti-årig gældsaftale med 32 banker kun med nød og næppe undgik at bukke under i forbindelse med finanskrisen, der er i gang med første etape bestående af 650 boliger, daginstitution og dagligvarebutik.

Bydelen har fået navnet Nye, og når projektet er færdigt skal den huse over 15.000 indbyggere.

Ifølge Finans har ejendomsmatadoren på fem år bogført et samlet overskud på knap 2,5 milliarder kroner og egenkapitalen i familiens koncern er på over to milliarder kroner.

Jørn Tækker forventer en "kraftigt stigende aktivitet" "og dermed også en yderligere forøgelse af egenkapitalen" i indeværende regnskabsår, refererer Finans fra regnskabet for Tækkersminde ApS.

Bydelen Nye udbygges som en del "af Aarhus Kommunes samlede strategi for byvækst og Nye er beriget med den bedst tænkelige beliggenhed, hvad angår natur, infrastruktur og nærhed til Aarhus centrum", kan man læse på bydelens hjemmeside.

via Listen To News