Dansk musiker laver album om datters død
Kenneth Thordal mistede i 2017 sin 16-årige datter. Nu udgiver han album som hylder hende. Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Musikeren Kenneth Thordal udgiver album om sin afdøde datter.

53-årige Kenneth Thordal sender et album på gaden med sange og musik som en hyldest til datteren Fiona, som døde af en hjernesvulst i sommeren 2017.

Fiona blev 16 år gammel, og sidste sommer hyldede Kenneth Thordal hende med nummeret "Vi slår døden lidt ihjel". Til nummeret lavede han også en rørende musikvideo - se den her.

I forbindelse med "Vi slår døden lidt ihjel" skrev Kenneth Thordal i en følgetekst på Youtube blandt andet:

"Jeg forsøgte længe at skrive alt muligt om smukke, sjove, kloge og rå Fiona, men endte med at skrive en sang, der i mindst lige så høj grad handler om min sorg - og sorg og savn i det hele taget - og om, hvordan vi på en eller anden måde forsøger at holde vore elskede afdøde i live. Ja, vi savner, men vi har elsket, og vi elsker stadigvæk. Det er fantastisk".

Tager tingene som de kommer

I et interview med Weekendavisen siger Kenneth Thordal blandt andet om den forestående udgivelse:

- Måske er jeg en smule bange for, om jeg lidt bliver ramt i nakken af en helt anden form for sorg, når pladen er ude i verden og ude af mine hænder. Det er ikke til at sige, det er vel bare at se tiden an. Man er nødt til at tage tingene, lidt som de kommer, tror jeg. Det er den slags, man lærer, når man mister et barn.

Kenneth Thordal har den musikalske bagage i orden. Han var i firserne medlem af forskellige punkbands, og i 2012 blev han master i filmmusikkomposition.

Han har desuden udgivet soloalbums på både dansk og engelsk og har arbejdet sammen med etablerede kunstnere som Poul Krebs, Johan Olsen, Dicte og Tobias Trier.

Albummet "Den tid. Den sorg" udkommer fredag i denne uge.