Dansk Metal raser over 500 TDC-fyringer
TDC-maskotterne Britta og Claus er begejstrede over TDC i reklamerne. Det er Dansk Metal ikke. Foto: TDC
Telegiganten vil spare yderligere 500 fuldtidsstillinger. På fire år har 4.000 medarbejdere mistet jobbet i TDC.

Sparekniven er atter fundet frem i Danmarks største teleselskab, TDC, som også i 2012 vil skære kraftigt i antallet af personale.

Ifølge Dansk Metal, som organiserer hovedparten af TDC's teknikere, har telegiganten planer om at afskaffe et sted mellem 400 og 600 fuldtidsstillinger næste år, fortæller formand i Dansk Metal Tele Øst, John Schwartzbach til Newspaq.

Fagforeningen og telegiganten har forhandlet siden oktober og er nu blevet enige om en fratrædelsesordning.

Men Dansk Metal er dog fortsat utilfreds med afskedigelserne, som man kalder unødvendige.

"Problemet er, at medarbejderne har lagt utroligt meget overarbejde ude i områderne. Og så snart overarbejdet stiger, er der jo noget galt, så skal man jo egentlig ansætte nogen," siger John Schwartzbach.

Derudover mener fagforeningen, at TDC helt kan undgå at gennemføre uønskede afskedigelser, hvis hovedaktionærerne ville holde lidt igen med at forgylde sig selv.

Den 10. august i år udbetalte TDC et udbytte til aktionærerne på cirka 1,781 milliard kroner.

"Det er jo lidt pudsigt, at man hele tiden afviklinger inden for medarbejderstyrken i stedet for at udvikle. Man kunne jo sagtens fastholde nogle arbejdspladser, samtidig med at man udbetaler lidt mindre til aktionærerne," lyder det fra John Schwartzbach.

Telegiganten oplyser, at årsagen til de forventede personalereduktioner i 2012 blandt andet er faldende antal kald til kundecentret, færre fejl, samt at TDC effektiviserer arbejdsgange.

TDC er de seneste fire år blevet over 4.000 medarbejdere færre.