Dansk koncertarrangør: Sikkerhed er vores højeste prioritet
- Sikkerheden ved vores shows er fortsat vores højeste prioritet, siger Jesper Christensen fra koncertarrangøren Live Nation Danmark. Foto: Tony Brøchner/Scanpix
Danskerne kan stadig komme til Nik & Jay-koncert onsdag i Royal Arena i København.

- Koncerten med Nik & Jay i Royal Arena i morgen fortsætter som planlagt.

Sådan lyder det fra Jesper Christensen, managing director hos koncertarrangøren Live Nation Danmark, i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Sikkerheden ved vores shows er fortsat vores højeste prioritet, og vi er i kontakt med de danske myndigheder og følger deres anvisninger, skriver han.

Udtalelsen kommer på baggrund af angrebet i den engelske by Manchester tirsdag aften mod en koncert med den amerikanske sanger Ariana Grande.

- Vi er naturligvis dybt berørte af denne meningsløse tragedie, og vore hjerter og tanker er med dem, der påvirkes af denne tragiske hændelse.

Ariana Grande spillede i Jyske Bank Boxen i Herning i forrige uge.

Her er man også berørt af angrebet i Manchester.

- Vores varmeste tanker sendes først og fremmest til de ramte og deres familie samt vores kolleger.

- I MCH (Messecenter Herning, red.) og Jyske Bank Boxen vurderes sikkerhedsniveauet på hvert eneste arrangement fra gang til gang.

- Det sker i et tæt samarbejde med arrangørerne samt politiet og deres eksperter, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen, i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Angrebet i Manchester kommer ikke til at ændre på sikkerhedsopbuddet på årets Roskilde Festival.

- Vores sikkerhedsniveau er højt. Vi har i mange år arbejdet tæt med myndighederne om, hvordan vi håndterer sikkerheden. Det har vi også gjort i år, siger Morten Terkildsen, sikkerhedschef i ConCom Safety, der står for sikkerheden på Roskilde Festival.

Ifølge ham bør man ikke være bange for at tage på årets festival.

- Man skal ikke lade sig styre af frygten.

- Jeg lader selv min 17-årige datter tage på Roskilde Festival, og det er jeg fuldstændig tryg ved, siger Morten Terkildsen.

Heller ikke gadefestivalen Distortion, der finder sted i København i næste uge, bliver påvirket.

- Vi har i mange måneder planlagt en omfattende terrorsikringsplan i dialog med politi og PET med bemandede betonklodser omkring bydelene, siger grundlægger og festivalansvarlig Thomas Fleurquin i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

- Distortions udtryk kan være lidt kaotisk og impulsivt, men jeg kan forsikre om, at vi hvert eneste år laver et omfattende sikkerhedsarbejde.

- Der er meget mere professionel opsyn under Distortion, end man umiddelbart ville tro, tilføjer han.

/ritzau/