Dansk Folkeparti vil afskaffe satspuljen

Der skal flere penge til de svage samfundsgrupper, og de penge skal tages fra satspuljen, mener DF, der vil opsige satspuljeforliget.
Blandt andet skal pensionister nyde godt af pengene, hvis satspuljeforliget opsiges, mener Dansk Folkeparti. Også kontanthjælps- og dagpengemodtagere skal have en bid af kagen.
Blandt andet skal pensionister nyde godt af pengene, hvis satspuljeforliget opsiges, mener Dansk Folkeparti. Også kontanthjælps- og dagpengemodtagere skal have en bid af kagen. Foto: Colourbox

Dansk Folkeparti vil give højere ydelser til pensionister, kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og andre på overførselsindkomst. Partiet vil opsige det såkaldte satspuljeforlig, der hvert år betyder, at der afsættes penge til projekter for socialt udsatte grupper. I stedet skal pengene gå til højere ydelser.

Men det er ren populisme fra Dansk Folkeparti. Sådan lyder det fra Socialdemokraternes satspuljeordfører Rene Skau Bjørnsson.

"De sidste ti år har Dansk Folkeparti været med til at skære på de svages ydelser. Det, at de nu siger, at nu bliver vi nødt til at se på ulighederne og gøre noget for de svageste, det skriger simpelthen så langt ud i skoven, at man ved ikke, om man skal græde eller grine," siger han.

I stedet mener Socialdemokraterne, at bestemte grupper skal have flere midler.

"Det (DF's forslag, red.) er ikke en god idé. For der er skabt de her store huller og enorm ulighed for nogle grupper i det her land. Der siger vi, at vi først vil afskaffe loftet over kontanthjælp.Vi vil også fjerne starthjælpen, vi skal have gjort noget i forhold til dagpengemodtagere, og vi skal have set på efterlønsmodellen," siger Skau Bjørnsson.

Også Venstre afviser Dansk Folkepartis forslag

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.