Dansk Folkeparti går solo med fællesbøn
Bønner på Christiansborg - måske om mere magt. Dansk Folkeparti genopliver ritualet. Foto: Kasper Solberg / POLFOTO
Dansk Folkeparti har genskabt tradition om ugentlig fællesbøn på tværs af partierne. Fire DF'ere har indtil videre meldt sig til.

Fællesbønnen på Borgen starter igen.

I slutningen af oktober måtte en gammel tradition fra folketinget lade livet, da politikerne blev væk.

Det var den såkaldte andagt der blev sløjfet - et ugentligt møde, hvor politikere på tværs af partier mødtes for at synge lovsange, bede bønner og læse højt fra biblen.

Men den tradition har Dansk Folkepartis familie- og forbrugerordfører, Mette Hjermind Dencker, nu reageret på. Hun har mobiliseret en lille ny gruppe, der skal holde den gamle tradition i live.

"Jeg synes, det er utrolig vigtigt, at politikere og ansatte har det åndelige pusterum, hvor vi samles på tværs af partierne. Derfor har jeg på forskellig vis forsøgt at genoplive traditionen," siger Mette Hjermind Dencker.

"Min oprindelige idé var, at jeg ville påbegynde det sammen med et medlem fra venstrefløjen. For jeg vil gerne sende et signal om, at det her er tværpolitisk, og at vi skal samles om det, der binder os sammen, som i dette tilfælde er vores tro. De ting, der skiller os ad, kan vi dyrke nede i Folketingssalen", forklarer hun.

Ideen med at involvere et medlem fra venstrefløjen havde dog ikke gang på jorden. Men ordføreren fandt opbakning til andagten blandt sine allierede. Så nu er der indtil videre fire tilmeldte - alle fra Dansk Folkeparti.

"Mine kolleger Marie Krarup og Morten Marinus vil også bakke op om det ved at komme til andagten. Så indtil videre er vi fire nyvalgte DF´ere, der nu viderefører den gamle tradition. Men vi vil gerne være flere og meget gerne fra alle partier. Derfor har vi nu sendt invitation ud til samtlige folketingsmedlemmer i håbet om, at der er mange, som vil komme til andagt om torsdagen." siger Mette Hjermind Dencker.

Den ene af de fire er Christian Langballe, der er præst, og som skal stå for selve andagten.