Det er ikke mange danskere, der bestiller svinetæer eller svinehjerne, når de er på restaurant. Men i udlandet er de så vilde med svineresterne, at det er blevet en god forretning for danske slagterier at sende resterne til lande som Kina og Mexico i stedet for til destruktion.
Ifølge metroXpress viser de nyeste tal, at Danmark eksporterede for 2,3 milliarder kroner sidste år. Det er stigning på en milliard kroner i forhold til 1998.
"Det er en sand guldåre, som man har opdaget. Slagterierne kan få meget høje kilopriser for nogle dele af svinet, som førhen blev smidt ud. I Kina sælger man for eksempel griseører som delikatesser, som kun mellemklassen og de rige har råd til at sætte tænderne i," forklarer Klaus Jørgensen, der chefkonsulent i Landbrugsraadet, til avisen.
Selv om finanskrisen raser, har slagterierne ingen problemer med at finde købere til svineresterne.
"Hvis vi fik 50.000 grise i morgen, så garanterer jeg dig for, at vi også kunne finde købere til alle delene. Der er så massiv efterspørgsel, at vi sælger rub og stub. Når man rammer rigtigt med et produkt i Kina, så er der over en milliard mennesker, der vil have det," siger Carsten Lehrmann, der er eksportdirektør i Danish Crown.