Danmark smølede bronzen væk
Det her var i grunden et meget godt billede på kampen. Tre danskere kæmpede for at holde én spanier fast. Uden succes. Foto: Lars Poulsen / POLFOTO
Med det antal fejl, Spanien lavede, kunne vi have vundet. Men vi lavede i stedet endnu flere fejl.

18-24. Sådan smed de danske piger bronzemedaljen væk. Og kønt var nederlaget ikke.

Faktisk var kampen fra ende til anden en sørgelig forestilling. Det begyndte med en forfærdelig start af Danmark. Ganske enkelt. To gange kontramuligheder smidt væk med upræcise lange bolde.

Anne Grethe Nørgaard skulle faktisk sende to straffekast i træk i nettet, før Danmark kunne holde trit med Spanien.

Straffeskytten kunne også selv. Hun bragte på en friløber Danmark foran for første gang til cifrene 5-4. Men så gik det i stå igen.

Sjusk er et meget rammende ord at beskrive det danske spil med. Afleveringerne var upræcise og skuddene lige så. Men det gjaldt sådan set begge holdene. Ingen af dem kunne trække fra, og Spanien scorede på tre straffekast i træk, mens Danmark holdt sig inde i kampen med lidt tilfældige scoringer.

Spanien blev ramt af to udvisninger, men hver gang misbrugte Danmark muligheden for at trække fra. I stedet blev det til krampagtige afslutninger, og det lugtede slemt af panik.

Sekundet før pausefløjt fik Spanien udlignet til 9-9. Det skete efter et kontraangreb, hvordan Danmark smed bolden væk i stedet for at score til 10-8, og det var vist, hvad man kalder et psykologisk dårligt tidspunkt at smide bolden væk på.

Anden halvleg startede som sådan godt for danskerne, og vi kom foran med 12-10. Men så stoppede festen. Spanien scorede seks gange i træk, og det hele så aldeles sort ud. Faktisk var Danmark aldeles miserabelt kørende hele anden halvleg og scorede blot ni mål.

Bagude med 12-16 fik vi kæmpet os lidt tilbage igen i kampen, selvom vi brændte friløbere og andet godt.

Men hver gang vi så ud til at kunne lidt og fik et par mål, ja så mistede vi grebet igen. Og langsomt øgede Spanien føringen mere og mere.

Til sidst gav vi op. Ganske enkelt. Da Spanien brød endnu engang og scorede til 22-16, kunne man se på de danske kvinder, at tanken om hals-metal var væk.

Pytlick opnåede i øvrigt at ryge to minutter ud for brok til allersidst i kampen. Nu kan vi blot glæde os over, at fjerdepladsen faktisk giver en lettere OL-kvalifikation, end tredjepladsen ville have gjort.