Danmark fordobler støtte til Burma
Nobelprisvinder Aung San Suu Kyi og resten af Burma kan se frem til flere udviklingskroner fra Danmark.
Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har efter et besøg i Burma besluttet at fordoble den danske udviklingsbistand til landet.

De demokratiske kræfter i Burma, også kaldet Myanmar, kan se frem til en fordobling i støtten fra Danmark.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har besluttet at fordoble ulandsbistanden fra 50 til 100 millioner kroner årligt.

"Vi vil støtte de folkelige bevægelser, der arbejder hårdt for at udvikle demokratiet og dermed skaber forudsætningerne for både sociale, økonomiske og politiske reformer," siger Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Landet var i 40 år underlagt et brutalt militært styre. I 2010 fandt demokratiske valg sted.

Ministeren har i weekenden besøgt landområder i Shan-staten for at få erfaringer fra flere danskstøttede projekter.

"Mange burmesere i de landsbyer, jeg har besøgt, dør af sygdomme, der forholdsvist let kan behandles. Over fire millioner mennesker i Burma bliver hvert år ramt af malaria. Hundredetusindvis lever med hiv/aids. Og også tuberkulose slår mange mennesker ihjel. Vi vil hjælpe med både at behandle og forebygge, så færre får sygdommene og flere bliver behandlet," siger Christian Friis Bach.

Som den første danske minister nogensinde mødte han tidligere på ugen den burmesiske oppositionsleder og nobelprisvinder Aung San Suu Kyi i hendes hjem i Yangon.