Danmark får sin første tech-ambassadør i Silicon Valley

Casper Klynge, der er ambassadør i Indonesien, bliver den første ambassadør for teknologi og digitalisering.

Som noget nyt får Danmark nu en ambassadør for teknologi og digitalisering.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Det bliver den nuværende ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, der skal arbejde på at styrke Danmarks internationale it-netværk.

Det sker med base i Silicon Valley i USA, men med hele verden som arbejdsplads.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) glæder sig over, at Danmark på den måde kan positionere sig endnu bedre på dette område.

- Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år.

- Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global - og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund.

- Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører - virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer, siger han i en kommentar til udnævnelsen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

43-årige Casper Klynge har før ambassadørjobbet i Indonesien været dansk ambassadør på Cypern.

Han har før det arbejdet mere end ti år i Udenrigsministeriet, ligesom han har engageret sig i digitaliseringsdagsordenen tidligere.

Han tiltræder den nye stilling efter sommerferien og vil foruden kontoret i Californien også blive støttet af et sekretariat i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.