Danmark får sin første tech-ambassadør i Silicon Valley
Casper Klynge, der er ambassadør i Indonesien, bliver den første ambassadør for teknologi og digitalisering.

Som noget nyt får Danmark nu en ambassadør for teknologi og digitalisering.

Det bliver den nuværende ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, der skal arbejde på at styrke Danmarks internationale it-netværk.

Det sker med base i Silicon Valley i USA, men med hele verden som arbejdsplads.

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) glæder sig over, at Danmark på den måde kan positionere sig endnu bedre på dette område.

- Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år.

- Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global - og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund.

- Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører - virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer, siger han i en kommentar til udnævnelsen på Udenrigsministeriets hjemmeside.

43-årige Casper Klynge har før ambassadørjobbet i Indonesien været dansk ambassadør på Cypern.

Han har før det arbejdet mere end ti år i Udenrigsministeriet, ligesom han har engageret sig i digitaliseringsdagsordenen tidligere.

Han tiltræder den nye stilling efter sommerferien og vil foruden kontoret i Californien også blive støttet af et sekretariat i København.

/ritzau/