Danmark få meter fra guld i finnjolle
Det blev desværre kun til sølv til Danmark og Jonas Høgh-Christensen efter en enormt dramatisk finale. Foto: Brian lindberg Jensen / POLFOTO
Jonas Høgh-Christensen førte finnjollestævnet fra start, men måtte i sidste sejlads se OL-guldet forsvinde.

Det lykkedes ikke for den danske sejler Jonas Høgh-Christensen at sørge for en ny dansk guldmedalje ved OL i London.

Høgh sluttede søndagens afgørende medaljesejlads som nummer 10, og da hans britiske rival Ben Ainslie kom over målstregen som nummer ni, blev det Ainslie, der til sidst kunne juble i sin båd.

Så hjalp det ikke Jonas Høgh-Christensen, at han havde ført finnjolleklassen uafbrudt fra første sejlads, for da det gjaldt viste Ainslie sin enorme rutine, der nu har sikret ham guld ved fire OL i træk.

Der var på forhånd spekuleret i, hvorvidt de to rivaler ville gøre finalesejladsen til en decideret matchrace. Og allerede inden starten gik, forsøgte Ainslie da også at lægge sig helt op ad danskeren, men det var Høgh-Christensen der lagde bedst fra land.

Danskeren valgte sit eget spor med god afstand til briten, men uheldigvis var det Ainslie, der havde fundet den bedste bane. Ved første vending vendte Ainslie som nummer fem, mens Jonas Høgh-Christensen kun var nummer ni.

Rivaliteten mellem de to førende viste sig ved, at de begge blæste på deres placering i feltet og udelukkende koncentrerede sig om at slutte foran modstanderen.

Derfor lå Ainslie og Høgh-Christensen i lang tid nummer næstsidst og sidst i det 10 både store felt.

Det kunne i yderste konsekvens have betydet, at den hollandske båd med en sejr havde snydt dem begge for guldet, men hollænderen Pieter-Jan Postma sluttede langt nede i feltet.

Jonas Høgh-Christensen kæmpede hårdt for at hale ind på Ainslie, og da de to vendte for sidste gang, var der godt 20 sekunder imellem dem. Det var lidt for meget for danskeren, der måtte se guldmedaljen forsvinde og i stedet nøjes med sølv.

En flot præstation og Danmarks sjette medalje i London, men alligevel er det formentlig en smule skuffende for Jonas Høgh-Christensen med tanke på, hvordan stævnet har formet sig.